TREBALL
Economia 16/04/2011

El govern espanyol no descarta arribar als cinc milions d'aturats

El ministre de Treball diu que dependrà de l'evolució de la població activa

Redacció
1 min
El ministre de Treball, Valeriano Gómez, després del consell de ministres

BarcelonaEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, no descarta que la xifra d'atur a Espanya arribi als cinc milions d'aturats si segueix augmentant la població activa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gómez explica en una entrevista a Expansión que l'executiu espanyol preveu que la reforma de la negociació col·lectiva que s'està discutint "pugui presentar-se al Congrés dels Diputats per a la seva aprovació abans que acabi la legislatura".

El ministre creu que la reforma complirà el calendari establert, tot i que assenyala que el Govern té una data "límit" per a l'aprovació que se situa "a l'entorn de maig o juny". No obstant això, Gómez recorda que el Govern podria sol·licitar un tràmit d'"urgència".

El titular de Treball comenta que abans d'iniciar la negociació el Govern va elaborar un esborrany del decret amb el qual "si no hi ha acord social, legislarà".

En aquest esborrany, l'executiu es decanta per atorgar un paper cada vegada més decisiu al conveni del sector o al conveni autonòmic. També opta per donar un major pes al conveni d'empresa, al fet que hi hagi negociació col·lectiva a bona part de les pimes i a un major protagonisme a l'arbitratge i a la mediació laboral en detriment de la jurisdicció social, unes idees que, assegura, "comparteix amb la patronal i els sindicats".

El ministre assegura que la Seguretat Social es troba encara en una posició de superàvit i que no es preveu dèficit a finals d'any.

stats