Economia 17/05/2012

El govern espanyol i Bankia asseguren que els dipòsits no corren perill

El secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, assegura que és un projecte d'èxit. Goirigolzarri apel·la a la confiança dels clients en uns moments "colvulsos"

Ara / Efe
2 min

Barcelona / MadridLa davallada de les accions a borsa de Bankia, que han arribat a caure gairebé un 30% durant la sessió borsària d'aquest dijous, ha fet que molts analistes apuntin a la fugida dels dipòsits particulars, que des que va arrencar la crisi de l'entitat han retirat 1.000 milions d'euros, segons publicava 'El Mundo'. El secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, però, ha negat avui que existeixi aquesta sortida de dipòsits a Bankia i ha assegurat que el nou projecte reuneix tots els requisits per ser un èxit de futur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha apel·lat a la confiança dels clients en Bankia en uns moments econòmics "summament convulsos" i en què l'activitat del grup ha seguit sent "bàsicament normal".

En declaracions a Efe-TV, el màxim responsable del grup ha incidit que tots els clients del banc s'han de trobar "molt confiats, molt segurs" perquè Bankia és una entitat "tremendament sòlida".

El missatge de Goirigolzarri arriba poc després que Bankia assegurés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que tots els clients amb estalvis a l'entitat podien estar "absolutament tranquils" sobre la seguretat dels seus diners

L'entitat també ha emès un comunicat en què afirma que "l'operativa de Bankia ha transcorregut dintre dels paràmetres habituals a la xarxa d'oficines" i atribueix la sortida de dipòsits a l'"estacionalitat".

El banc afirma que el saldo de dipòsits "no registrarà canvis substancials" en els propers dies. A més, Bankia recorda els missatges de calma emesos des del ministeri d'Economia i del Banc d'Espanya, que va afirmar el 9 de maig que l'entitat és "solvent".

Per part del govern espanyol, Jiménez Latorre ha afirmat que avui és una bona ocasió per transmetre als dipositants de Bankia un missatge de tranquil·litat i ha reiterat que és un projecte amb una mida i un potencial extraordinari.

El secretari d'estat ha assenyalat que el nou equip de gestió de Bankia és una bona notícia perquè ja ha tingut una experiència d'èxit anteriorment.

stats