REFORMES FISCALS
Economia 26/06/2012

El govern espanyol estudia eliminar la deducció per la compra d'un habitatge

La secretària d'Estat de Pressupostos també ha dit que és damunt la taula gravar els hidrocarburs amb l'anomenat 'cèntim verd'

Efe
1 min

MadridLa secretària d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, ha assegurat avui que el govern espanyol estudia eliminar la desgravació per habitatge habitual, així com implementar l'anomenat 'cèntim verd', que gravaria els hidrocarburs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa per presentar les dades d'execució pressupostària fins al maig, Currás ha especificat que aquestes recomanacions del Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea estan "en estudi", tot i que "la decisió correspon en última instància al govern" en funció de l'"evolució macroeconòmica" i les "necessitats" de la societat.

"Sí, no és la primera vegada que s'ha fet [eliminar la deducció per habitatge], és una recomanació tradicional de l'FMI sobre Espanya i un dels estudis que analitzem i quantifiquem, com és la nostra obligació", ha dit Currás.

En tot cas, ha deixat clar que el país "té un ampli camp per explorar en la imposició mediambiental".

Pel que fa a l'IVA, ha explicat que "no està decidit" que s'hagi d'apujar aquest impost, de manera que "no es pot dir quan" es produirà aquesta eventual mesura.

Ha assegurat que el govern espanyol ja està complint amb la recomanació dels organismes internacionals d'eixamplar les bases imposables dels impostos indirectes gràcies a les mesures de lluita contra el frau fiscal i de remodelació de la tributació per mòduls.

Segons el parer de la secretària d'Estat, "el que correspon a aquest país és anar eixamplant les bases de tots els impostos", és a dir, augmentar el nombre de contribuents que compleixen.

stats