ECONOMIA
Economia 09/06/2011

El govern espanyol insta patronal i sindicats a seguir negociant sobre convenis

Gómez ha assegurat que "el procés no acaba demà", en referència a l'esborrany que aprovarà demà el govern

Efe
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez ha instat avui empresaris i sindicats a seguir negociant la reforma del sistema de convenis col·lectius perquè, si arriben a algun acord, el grup socialista l'incorporarà amb "enorme alegria" al decret llei del govern durant la seva tramitació parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El procés no acaba demà, comença demà", ha dit Gómez després que els agents socials rebutgessin l'esborrany de la norma que aprovarà aquest divendres el Consell de Ministres i que després es remetrà al Parlament.

El ministre s'ha mostrat obert a negociar quant a la flexibllitat interna de les empreses, és a dir, les condicions laborals dels treballadors, però ha advertit que "no hi haurà reforma en l'ultraactivitat que desprotegeixi als treballadors".

Gómez ha descartat que el projecte estigui fet "a mida dels sindicats" i ha defensat que es tracta de la proposta "més atrevida i profunda de la història de les relacions laborals".

Al respecte, ha destacat que introdueix tres elements de flexibilitat interna que cap govern havia abordat: el despenjament dels pactes salarials, les modificacions substancials de les condicions de treball i la prevalència del conveni d'empresa.

stats