INFRAESTRUCTURES
Economia 05/05/2012

El govern espanyol posposa la liberalització del servei ferroviari

I. Pujol
2 min
Passatgers del servei de Rodalies de Barcelona, un dels serveis que es veuria liberalitzat.

BARCELONA.La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar ahir que el consell de ministres va abordar "un informe de la ministra de Foment sobre reformes estructurals necessàries per guanyar en eficàcia i reducció de costos en àmbits com aeroports, serveis ferroviaris i habitatge".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El ministeri de Foment està treballant en diverses reformes que permetran guanyar en eficiència i s'aniran aprovant en diferents consells de ministres", va afirmar Sáenz de Santamaría.

L'executiu de Mariano Rajoy tenia previst aprovar ahir la liberalització del servei ferroviari de passatgers, una reforma que introduiria competència en els serveis de Rodalies i alta velocitat a Espanya, segons s'havia filtrat a la premsa i la mateixa vicepresidenta havia anticipat -sense detalls- dilluns passat.

D'altra banda, la vicepresidenta es va referir a la possible posada en marxa del cobrament a l'usuari per circular per les autovies, i va indicar que ahir no es va tractar aquesta qüestió i que sí que es van abordar assumptes de reordenació de determinats serveis en l'àmbit aeroportuari.

Sáenz de Santamaría va afegir que també es va parlar d'altres mesures que garanteixin una seguretat jurídica més gran en àmbits com el de l'habitatge i en el lloguer.

Segons la número dos de l'executiu espanyol, tots aquests projectes s'aniran presentant a mesura que es vagin aprovant. Respecte a la possible entrada del capital privat en aquests projectes, Sáenz de Santamaría va indicar que se seguirà el camí del dret comparat i es prendrà com a exemple com s'organitzen altres estats que estan reduint costos per als consumidors.

La vicepresidenta va dir que l'executiu "reprova la nacionalització de la filial de Red Eléctrica de España (REE) a Bolívia". Va assegurar que "aquestes decisions "s'acaben tornant en contra dels mateixos governs que les adopten" i va manifestar que l'executiu estarà "molt vigilant" al desenllaç del conflicte.

stats