Economia 30/04/2012

El govern espanyol té previst retallar el sou dels funcionaris que estiguin de baixa

La mesura formaria part d'un pla contra l'absentisme dels funcionaris

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol estudia aprovar aquest any un pla contra l'absentisme dels funcionaris, que inclouria que aquests no cobrin el seu salari íntegre durant els primers 90 dies de baixa per incapacitat temporal, tal com fixa el règim especial de la Seguretat Social dels funcionaris civils de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el Programa d'Estabilitat 2012-2015 que el govern ha enviat a Brussel·les, aquesta és una de les mesures que s'aprovaran aquest any per estalviar despeses a l'administració.

D'acord amb el programa, la mesura tindrà un "impacte pressupostari molt positiu, encara que a priori és difícil de quantificar exactament".

El pla contra l'absentisme dels empleats públics "augmentarà la productivitat dels funcionaris i disminuirà les necessitats de contractació", segons el govern.

A més, preveu que les despeses de MUFACE, l'organisme públic dependent d'Hisenda que gestiona la protecció social dels funcionaris, es redueixin en reformar els requisits per cobrar el subsidi per malaltia que paga aquesta entitat a partir del quart mes de baixa.

El text afegeix que s'escurçaran els terminis d'expedició i lliurament dels comunicats de baixa per incapacitat temporal als departaments de personal en el règim especial de funcionaris.

Així mateix, s'eliminaran les llicències per malaltia per als funcionaris que hagin rebut l'alta o que no hagin acudit al reconeixement mèdic sense una causa justificada.

stats