TREBALL
Economia 14/07/2012

Alguns aturats perdran la prestació si viatgen a l'estranger "per qualsevol motiu o durada"

Els aturats hauran d'acreditar les actuacions dirigides a la cerca activa de feina

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaL'Administració General de l'Estat podrà suspendre l'abonament de la prestació per desocupació "quan s'apreciïn indicis suficients de frau" en el curs d'investigacions realitzades pels òrgans competents en matèria de lluita contra el frau.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho estableix l'executiu espanyol en el reial decret llei de mesures econòmiques aprovat ahir en el consell de ministres i publicat aquest dissabte al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE), que afegeix així un nou paràgraf a l'article 229 del text refós de la llei general de la seguretat social referit al control de prestacions.

El govern de Mariano Rajoy també precisa en el text que, entre les obligacions dels perceptors de prestacions per desocupació, hi haurà la d'acreditar davant els serveis públics d'ocupació les actuacions que han emprès dirigides a la recerca activa de feina, la seva reinserció laboral o la millora de seva ocupabilitat.

En aquest sentit, s'adverteix que "la no-acreditació" implicarà que l'aturat ha incomplert el compromís d'activitat que va signar amb l'oficina pública d'ocupació.

La sortida a l'estranger, "per qualsevol motiu o durada", interromprà la inscripció com a demandant d'ocupació. En aquells supòsits en què s'interrompi la demanda d'ocupació, s'exigirà un període de 12 mesos "ininterromput" des de la nova inscripció.

El text també estableix que "el subsidi de desocupació serà incompatible amb el treball per compte propi".

stats