Economia 09/07/2012

El bo espanyol tanca per sobre del 7% mentre es reuneix l'Eurogrup

La prima de risc tanca en els 574 punts bàsics després de superar els 580 durant la jornada

Ara
2 min
Espanya segueix patint la falta de confiança dels inversors, tot i el canvi de govern i les mesures adoptades per Rajoy.

BarcelonaEl deute espanyol segueix assetjat pels mercats. Mentre es reunia l'Eurogrup, que ha de decidir aquest dilluns les condicions dels rescat a Espanya –tot i que encara no se signarà el memoràndum–, la prima de risc espanyola ha tancat en 574 punts bàsics tot i que durant la jornada ha arribat a superar els 580 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, el preu del bo espanyol al mercat secundari s'ha situat per sobre del 7% –un 7,09% a l'hora del tancament de la borsa–. En general, es considera que aquesta taxa marca la línia vermella que tanca l'accés als mercats. Per sobre d'aquí, a un estat ja no li surt a compte vendre deute per si mateix i necessita ajuda externa.

L'Íbex-35 també ha patit la pressió dels mercats i ha tancat amb una caiguda del 0,75%, fins a situar-se en els 6.688 punts. Al migdia, l'anunci del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha relaxat les pèrdues però no ha aconseguit tornar el selectiu espanyol als números verds.

Un dia més i com ha passat des que el BCE va fer pública la baixada dels tipus d'interès, els bancs, tots amb caigudes, han sigut els grans protagonistes de la part baixa de l'Íbex. Bankinter ha liderat les pèrdues amb una caiguda del 2,92%, seguit de Red Eléctrica i Sacyr Vallehermoso, que han perdut un 2,09% i un 2,05%, respectivament.

Entre els valors que han obtingut guanys trobem Abengoa, que ha guanyat un 1,50%, Repsol, amb un 1,47%, i Técnicas Reunidas, amb un increment de l'1,36%.

Les principals borses europees també han patit una jornada de pèrdues. Frankfurt ha caigut un 0,4%, igual que París. Londres ha caigut un 0,6% i Milà, l'única que ha tancat amb guanys, ha pujat un 0,6%.

Una setmana moguda

Els mercats inauguren així amb suspicàcia una setmana clau per a les finances espanyoles. Aquest dilluns l'Eurogrup discutirà el rescat espanyol; dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, explicarà al Congrés el seu pla de noves retallades per assolir els objectius de dèficit, i divendres, al consell de ministres, se'n podrien aprovar algunes.

stats