Economia 10/07/2012

La prima de risc espanyola tanca a la baixa i el bo cau per sota del 7%

La prima de risc es manté en els 550 punts tot i la caiguda i l'Íbex 35 registra uns lleugers beneficis

Ara
2 min

MadridLa prima de risc espanyola ha tancat la sessió d'aquest dimarts en els 549 punts bàsics, amb l'interès del bo a deu anys en el 6,82%. El lleuger relaxament arriba després de l'anunci de l'Eurogrup d'avançar un primer paquet d'ajuda a la banca espanyola, valorat en 30.000 milions d'euros, que estarà disponible a finals d'aquest juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex 35 també ha gaudit d'una modesta millora, al pujar un 0,58% i tancar en els 6.728 punts. Gamesa ha encapçalat els valors amb guanys amb un creixement del 5,57%. L'ha seguit Abengoa, amb un guany del 2,85% i Red Eléctrica, que ha pujat un 2,81%.

La franja vermella del selectiu espanyol l'ha encapçalat el fabricant d'armes Indra, que ha perdut un 0,74%. Seguidament s'hi ha situat el Santander, que ha restat un 0,48% i BME, amb un descens del 0,34%.

La resta de borses europees també han gaudit de guanys, amb Frankfurt pujant un 0,8%, Paris un 0,6%, Milà un 0,4% i Londres un 0,7%.

Els ministres de Finances de la zona euro celebren aquest dimarts la segona jornada de la seva reunió a Brussel·les. Després de la primera sessió, se sap que en l'esborrany es reclama a tota la banca espanyola que compleixi les exigències de capital europees, i no només les cinc grans entitats, com fins ara. Així, un dels requisits dels socis europeus per concedir l'ajuda financera és que tot el sector tingui un capital de màxima qualitat d'almenys el 9% dels actius ponderats per risc.

Després que aquest dilluns la prima de risc arribés a assolir els 580 punts bàsics en algun moment de la sessió pels dubtes sobre els acords que podria tancar l'Eurogrup, avui es relaxava en conèixer que la UE preveu donar un any més a Espanya –fins al 2014– per rebaixar el seu dèficit per sota del 3% del PIB a canvi que emprengui "sense demora" mesures d'ajustament addicionals.

stats