Economia 21/06/2012

La prima de risc i l'Íbex tanquen gairebé plans esperant les auditories de la banca

La subhasta del Tresor fa baixar la prima per sota dels 500 punts, tot i que després els ha recuperat

Ara
1 min

BarcelonaEl mercat ha viscut la jornada d'avui pendent de la subhasta de bons del tresor i de la publicació de les auditories independents de la banca espanyola. La prima de risc espanyola, o la diferència entre l'interès que ofereix el bo espanyol a deu anys i el de l'alemany del mateix termini, ha pujat a l'obertura d'aquest dijous fins als 514 punts bàsics, un més que ahir, però poc després de les nou hores del matí s'ha relaxat fins als 497 punts, després de la subhasta del Tresor, en què ha col·locat tot el previst, tot i que a un interès rècord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc, però, ha seguit el procés invers a l'espera de la publicació de l'auditoria de la banca i finalment ha tancat en 509 punts bàsics, quatre menys que ahir. L'interès sobre el bo espanyol ha tancat en el 6,6%.

L'Íbex 35 ha seguit la tendència de la prima de risc, amb els bancs marcant el pas, i després d'un gran creixement després de la subhasta del Tresor, s'ha moderat fins a acabar amb números vermells. El selectiu espanyol ha acabat baixant un 0,33%, amb una valoració de 6.773,50 punts.

El valor que més ha pujat ha estat Bankia, que ha crescut més d'un 11%, seguit del Sabadell, que ha guanyat un 4,31%, Bankinter amb un 3,63% i Popular amb un 3,5%. A la part més baixa de la taula hi ha Repsol, que ha caigut un 4,86% acompanyat de Telecinco, que ha perdut un 3,98%, i Arcelor Mittal, que ha caigut un 3,05%

Les borses europees també han caigut amb l'excepció d'Itàlia, on la borsa de Milà ha crescut un 0,1%. Frankfurt ha caigut un 0,8%, Paris un 0,4% i Londres un 1%.

stats