Economia 13/06/2012

La prima de risc espanyola remunta i l'Íbex es manté a l'alça impulsat per Inditex

Els mercats afluixen la pressió sobre el deute espanyol al matí, però la intensifiquen després de la sessió del Parlament Europeu

Ara
1 min

BarcelonaEls mercats han relaxat la pressió sobre la prima de risc espanyola en l'obertura d'aquest dimecres, després que els dos dies posteriors al rescat hagin protagonitzat tensions que han fet pagar el bo espanyol a 10 anys més car que mai amb l'euro. A primera hora de la tarda, però, després de la sessió del Parlament Europeu en què s'ha aprovat un primer pas cap a la mutualització del deute, encara lluny dels eurobons, la prima ha tornat a escalar i ha superat els 528 punt del tancament anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A primera hora, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys era de 518 punts, 10 per sota del tancament de dimarts, però a les 16 h ja era de 531 punts, 3 per sobre.

L'Íbex-35, per la seva banda, ha protagonitzat pujades, de més d'un 1%, impulsades, sobretot, per Inditex, que s'apuntava més un 10% després de presentar un increment de beneficis del 30% en el primer trimestre.

stats