ECONOMIA
Economia 08/08/2011

La prima de risc espanyola torna a respirar gràcies a l'anunci del BCE

L'indicador que marca la diferència entre la fiabilitat del deute espanyol i l'alemany ja opera per sota dels 300 punts, després que el Banc Central anunciés que compraria deute espanyol

Agències
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola, l'indicador que marca la diferència entre la fiabilitat del deute espanyol i l'alemany, torna a respirar gràcies a l'anunci del Banc Central Europeu (BCE), que a última hora de diumenge va anunciar que adquirirà deute sobirà d'Espanya i d'Itàlia per evitar els atacs dels especuladors contra aquests països i per "assegurar l'estabilitat de preus a la zona de l'euro". Aquest dilluns, la prima de risc baixa fins als 298,9 punts bàsics, després de tancar divendres en el nivell dels 370 punts i d'haver superat els 400 al llarg de la setmana.




Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En altres països perifèrics de la zona de l'euro, Grècia situa avui la seva prima de risc en els 1.309 punts bàsics, des dels 1.251 de divendres, mentre que Irlanda marca una prima de 757 enfront dels 746 previs. També Itàlia estrenyia el diferencial del seu bo amb el germà, fins als 312,2 punts bàsics, davant els 373 previs, mentre que Portugal obria en 865, per sobre dels 860 de divendres.

stats