Economia 28/05/2012

La prima de risc espanyola tanca per primera vegada en zona de rescat en acabar la sessió a 511 punts

L'interès que l'Estat ha de pagar per col·locar el deute a deu anys puja al 6,46%. La borsa cau un 2,17% i es queda en els 6.400 punts, impulsada per Bankia, que perd el 13,38%

Efe
2 min

MadridLa crisi de Bankia i les incerteses sobre el sistema financer castiguen Espanya als mercats. L'Íbex-35 ha caigut un 2,17% i es queda en els 6.401 punts, arrossegat pels bancs i per la majoria dels grans valors del mercat, alhora que la prima de risc d'Espanya ha acabat tancant en 511 punts bàsics, dos punts per sota del màxim històric que ha marcat avui mateix (513).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al mercat de deute sobirà, la prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, ha acabat en els 500 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo hispà al 6,48% i la del bo germànic a l'1,36%.

En aquest sentit, els analistes de Self Bank indiquen que a Grècia la situació es torna una mica més clara, ja que les últimes enquestes assenyalen que les properes eleccions del 17 de juny les guanyarien els conservadors, cosa que és positiva, ja que donen més pes als partits partidaris de complir amb els plans de rescat. Aquests pronòstics haurien de tenir una incidència directa en els mercats.

El parquet espanyol ha acabat encomanant a la resta de borses europees –que avui no tindran com a referència Wall Street, que celebra el Dia dels Caiguts–, que han acabat amb lleugeres caigudes, del 0,3% a Frankfurt i del 0,2% a París. Londres ha tancat plana.

Segons explica l'equip d'estratègia de Self Bank, després de l'anunci de Bankia que necessitarà finalment 19.000 milions d'euros més de sanejament i la rebaixa per part de Standard & Poor's a diversos bancs espanyols, els inversors semblen haver-se deixat vèncer pel pessimisme.

Bankia protagonitzava el descens més gran del mercat espanyol, del 13,39%, fet que situava els seus títols en 1,36 euros.

A continuació es col·locaven en bloc totes les entitats financeres, amb descensos del 6,96% per al Popular, del 5,34% per al Sabadell, del 5,13% per a Caixabank, del 4,22% per a Bankinter, del 3,23% per a Santander i del 3,59% per al BBVA.

Així mateix, altres grans valors del mercat sucumbien també a l'onada de vendes: Iberdrola perdia el 4,21%, Telefónica, l'1,77%, i Endesa, el 2,24%.

Repsol també ha acabat perdent el 0,36%, igual que Inditex, que ha baixat el 0,09% i ha perdut per poc la seva primera posició com a empresa més capitalitzada de la borsa espanyola, aconseguida al llarg de la sessió.

stats