Economia 04/04/2012

Les estacions d'esquí afronten amb optimisme la Setmana Santa gràcies al bon estat de les pistes i la neu

L'estació que espera acollir més esquiadors és la Molina, amb 10.000 persones entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua

Acn
3 min
L'estació d'esquí de La Molina / ACN

La MolinaLes estacions d'esquí catalanes afronten amb optimisme la Setmana Santa gràcies a la bona qualitat de la neu i les pistes després de la nevada de fa dues setmanes, la més important de la temporada. A més, la incertesa meteorològica que apunta que no farà gaire bon temps a la costa "està animant els esquiadors a pujar a les pistes per fer les darreres baixades", segons ha explicat la cap comercial de la Masella, Maite Martí. L'estació que compta acollir més esquiadors és la Molina, que preveu rebre més de 10.000 persones entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Totes les pistes d'esquí obriran per Setmana Santa, a excepció de Boí Taüll, que va tancar les instal·lacions diumenge passat. Les quatre estacions d'esquí gironines (la Molina, la Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria) es mostren optimistes respecte a les previsions d'ocupació per Setmana Santa. Segons ha explicat Martí, les reserves d'última hora estan fent créixer fins al 80% les ocupacions a l'hotel i l'alberg de peu de pista, amb capacitat per a 730 persones.

El primer cap de setmana han passat per les pistes de la Masella 6.870 esquiadors, i la previsió és superar aquests registres a partir del Dijous Sant. La Masella té oberts tots els remuntadors, 42 de les 64 pistes i disposa de 60 quilòmetres esquiables d'un domini total de 72. La neu és primavera i presenta gruixos de 50 a 110 centímetres.

Pel que fa a l'estació de la Molina, a la Cerdanya, té 23 quilòmetres esquiables d'un total de 61, 22 de les 53 pistes estan obertes i 12 dels 16 remuntadors. Tant l''snow' parc com la connexió amb l'estació veïna de la Masella estan oberts i també es mantenen totes les activitats que l'estació ofereix durant l'hivern. La responsable de màrqueting de l'estació, Marta Viver, ha explicat que aquest cap de setmana han rebut més de 4.000 esquiadors i que la previsió per als dies forts de la Setmana Santa –a partir de dijous i fins Dilluns de Pasqua– és superar els 2.000 visitants per dia.

Vallter 2000 i Vall de Núria, pendents del temps

Les estacions d'esquí del Ripollès, Vallter 2000 i Vall de Núria, encaren els dies a partir de Dijous Sant amb les expectatives condicionades per la climatologia. Vall de Núria espera una afluència de 9.300 visitants que podran esquiar o practicar les activitats paral·leles que s'organitzen al complex. Des del departament de Comunicació, Ruth Bober ha explicat que Vall de Núria obrirà al públic totes les pistes de l'estació, un total d'11, amb gruixos de neu primavera que van des dels 50 centímetres, a les cotes més baixes, fins als 90 centímetres, a les cotes més altes de l'estació.

Bones perspectives de final de temporada al Pirineu de Lleida

Els complexos del Pirineu lleidatà encaren la recta final de la temporada amb bones perspectives, ja que acumulen uns gruixos de neu suficients i de bona qualitat gràcies a la nevada que va caure pocs dies abans de la Setmana Santa. Per finalitzar la temporada amb bona ocupació, algunes estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han llançat promocions especials per atreure el màxim nombre d'esquiadors possible. Les estacions de Ski Pallars (Port Ainé i Espot,per la compra de tres forfets de dia, regalen una baixada amb ràfting. Ski Pallars ha començat a aplicar la tarifa de temporada baixa, que és de 33 euros, mentre que durant la temporada ha estat de 35 euros.

El Port del Comte podria tancar abans del previst si continua plovent

Pel que fa a l'estació del Port del Comte, al Solsonès, per Setmana Santa comptarà amb 7 pistes obertes de les 37 que té l'estació. El seu director, Ricard Ustrell, ha explicat que se'ls fa difícil fer una previsió d'ocupació perquè "tot depèn de les condicions meteorològiques". Segons Ustrell, "si continua plovent i la pluja no es converteix en neu, probablement haurem de tancar abans que acabin les festes". A més, Ustrell ha assegurat que "per aquestes dates molta gent prefereix anar a la platja i no a la muntanya".

stats