Economia 27/06/2012

Els experts europeus ja són a Madrid per analitzar la situació dels bancs

Alguns enviats de la Comissió Europea ja treballen en l'anàlisi a les entitats financeres de cara al desenvolupament del rescat bancari

Efe
2 min

Brussel·lesExperts de la Comissió Europea ja són a Madrid per analitzar la situació del sector bancari espanyol, de cara a fixar els termes del rescat a la banca, de fins a 100.000 milions, segons ha confirmat aquest dimecres el portaveu comunitari d'Economia, Amadeu Altafaj.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Alguns ja són a Madrid", ha indicat Altafaj a Efe, després de precisar que no existeix una data concreta per a l'inici de l'avaluació: "No hi ha una data, perquè s'estan desplaçant durant aquests dies, en funció de les seves tasques i de les trobades que hagin de mantenir.

Fonts comunitàries han afirmat després que el treball comença avui.

El portaveu ha assenyalat que la CE no té previst, com en casos similars en altres països, "facilitar detalls d'agendes ni personals d'aquestes missions que són tècniques, a nivell d'experts".

L'avaluació serà efectuada per diferents departaments de la Comissió Europea, en col·laboració amb el Banc Central Europeu (BCE), l'Autoritat Bancària Europea (ABE) i el Fons Monetari Internacional (FMI).

La seva anàlisi es produeix després que les consultores Roland Berger i Oliver Wyman estimessin la setmana passada que la banca espanyola necessita entre 51.000 i 62.000 milions d'euros per afrontar fins al 2014 un hipotètic escenari econòmic molt advers.

Paral·lelament, els ministres de Finances de la zona euro estudien avui les ajudes per a la banca a Espanya i Xipre en una trobada per videoconferència que arriba en vigílies de la decisiva cimera de caps d'estat i de govern que se celebra demà i divendres a Brussel·les.

No es preveu que de l'Eurogrup surtin dades específiques sobre l'ajuda, atès que els experts europeus tot just comencen a fer la seva pròpia avaluació, de manera que el treball dels ministres és més "polític" que tècnic, segons han assenyalat les fonts.

El que sí que hi haurà avui al final de la videoconferència és una resposta formal a Espanya després que el govern sol·licités oficialment l'ajuda i un mandat clar de l'Eurogrup a la Comissió Europea de començar el seu treball per avaluar les necessitats del sector i per proposar les condicions a la banca i al sector en conjunt.

stats