Economia 12/07/2012

"És una vergonya que vingui Europa a imposar-les": 8 experts opinen sobre les retallades de Rajoy

Especialistes consultats per l'ARA analitzen la bateria de retallades anunciades aquest dimecres per Rajoy per estalviar fins a 65.000 milions d'euros

Ara
1 min
Rajoy després d'explicar les noves retallades al Congrés

Barcelona1. El professor de l'Iese Alfredo Pastor: "És una vergonya que Europa hagi hagut de venir a imposar les mesures"

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

2. El catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB, Josep Oliver: "Des del punt de vista de reducció de la despesa pública, les mesures són imprescindibles"

3. El president del Consell de Col·legis Economistes, Valentí Pich: "No m'agrada la pujada de l'IVA però, tal com estem, no hi veig alternativa"

4. El professor de la UB, José María Tovillas: "La mesura –de suprimir la paga de Nadal als funcionaris– aportarà 4.000 milions, però traurà poder adquisitiu a una part important de la població"

5. El geògraf Jesús Burgueño: "Si cal simplificar l'administració, per què no replantegem l'objectiu d'una província única?"

6. El soci expert en dret laboral de Sagardoy Abogados, Manel Hernández: "La rebaixa de cotitzacions serà benvinguda per les empreses, però no suficient per reactivar la contractació".

7. El catedràtic de la UPF Francesc Pallarés: "La mesura de retallar un 20% les aportacions a partits, sindicats i patronals és una estocada fortíssima"

8. El president del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas: "La retirada de la deducció per la compra d'habitatge és encertada"

Podeu llegir aquestes opinions a l'ARA Premium.

stats