Empreses
Economia 03/01/2011

La família Bros ven el seu 1,5% a Aigües de Sabadell

El preu de l'operació de venda de les accions ha estat de 66,65 euros per títol, el mateix que oferia Agbar en la seva opa per la companyia d'aigües del Vallès

Efe
2 min

BarcelonaLa família Bros, una de les històriques de Sabadell, ha venut les seves accions en la Companyia d'Aigües de Sabadell (Cassa), que arribaven a l'1,5% de la companyia, com a conseqüència de ser favorables a l'opa que va llançar Agbar i que va ser rebutjada pel consell. La família Bacardit ha aprofitat aquesta venda per a reforçar el capital de Cassa, de manera que passen a controlar el 9,1% del capital de la companyia des del 9,6% previ que tenien abans de l'opa que va intentar Agbar i que es va acabar en fracàs, en no acudir els principals accionistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La família Bros era partidària d'acudir a l'opa, però finalment no ho va fer per l'oposició en ple del consell de Cassa. El preu de l'operació de venda de les accions de la família Bros ha estat de 66,65 euros el títol, el mateix que oferia Agbar en la seva opa, de manera que Fiduciària del Vallès va pagar per la operació més de 600.000 euros, just després que s'anunciés que l'oferta havia fracassat.

Portaveus de Cassa han assegurat desconèixer qui havia venut les accions i han preferit no comentar el fet que l'operació es realitzés al mateix preu que oferia Agbar i just després del fracàs de l'opa. Es dóna el cas que Fiduciària del Vallès està representada per Lluis Pasqual i Bacardit, que era dels principals opositors a l'opa que va llançar Agbar, grup controlat per Suez, i que a més és conseller de Cassa.

Abgar va presentar una opa hostil sobre Cassa l'any passat, però només el 2,35% del capital va acudir-hi, per la qual cosa la companyia controlada per Suez només va poder arribar fins al 13,51% del grup de Sabadell.

Encara que l'oposició a l'opa la va liderar el president de Cassa, Xavier Bigatà, aquest sempre va plantejar el seu rebuig a vendre com una qüestió de preu, cosa que va acabar frenant a altres accionistes de referència, com la caixa Unnim (7,2%) o el Banc Sabadell (5,6%), que en un principi haguessin pogut acceptar l'oferta d'Agbar.

Cassa, el principal negoci de la qual és donar servei d'aigua a la ciutat de Sabadell, l'ajuntament del qual controla el 23% de l'empresa, espera tancar l'any amb un volum de negoci de 38,5 milions d'euros, un 2% menys que en l'any anterior, i un resultat net de 2 milions d'euros, similar al del passat exercici.

En la recent trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació locals, Xavier Bigatà va afirmar que "Cassa surt reforçada de l'opa" i que la companyia no precisava cap blindatge, ja que el millor blindatge és la confiança dels accionistes".

stats