Economia 08/11/2011

Creix un 46% el nombre de famílies que es declaren en fallida

Fins a 336 empreses i persones físiques han sol·licitat concurs de creditors el tercer trimestre del 2011, un 14% més que l'any passat. Catalunya és la comunitat autònoma amb més deutors concursals de tot l'estat espanyol

Acn
1 min

Madrid51 famílies catalanes van sol·licitar, el tercer trimestre d'aquest any, un concurs de creditors. La xifra suposa un augment del 46% en relació al tercer trimestre del 2010, quan es van registrar 35 famílies en fallida. Si se sumen famílies amb empreses i autònoms el nombre de deutors concursals a Catalunya augmenta a un total de 336, xifra que representa un 14% més en comparació amb les dades del 2010 en el mateix període.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De les 285 empreses deutores encapçalen el rànquing les del sector de la construcció i immobiliàries, amb un total de 79. Les segueixen les empreses de comerç al major, amb 42, i la indústria de béns intermedis, amb 28, segons dades de l'Institut d'Estadística espanyol.

Aquestes dades del tercer trimestre del 2011, en comparació amb les xifres d'abril, maig i juny, marquen una petita tendència de millora. Hi ha un 12% menys d'empreses i persones físiques en concurs de creditors respecte el segon trimestre, i d'aquest percentatge es redueix gairebé un 14% el volum de famílies que es declaren en fallida.

Catalunya és la comunitat autònoma que registra un major nombre de deutors concursals. Junt amb el País Valencià, Andalusia i la Comunitat de Madrid, concentren el 64% del total de deutors concursals de l'Estat. Catalunya és també la comunitat autònoma amb més famílies que es declaren en fallida.

A l'Estat, el nombre de deutors creix gairebé un 26% respecte el tercer trimestre del 2010, i se situa en 1.489 empreses i persones. A nivell estatal el nombre de deutors es redueix un 16% respecte el segon trimestre de 2011.

stats