ECONOMIA
Economia 02/01/2012

El ministre de l'Interior se suma al ball de xifres i situa el dèficit en el 8,2%

Jorge Fernández Díaz calcula que el 2012 s'hauran de retallar 38.000 milions més de despesa. Al matí, Montoro ha dit que treballaven amb una previsió del 8% i De Guindos que la desviació "podia ser superior"

Agències
1 min
Jordi Fernández Díaz i María de los Llanos de Luna

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dilluns que el conjunt de les administracions públiques de tot l'Estat haurà de reduir 38.000 milions de despesa abans que acabi el 2012. Aquesta xifra, que ningú de l'executiu de Rajoy havia arribat a concretar tant encara, és fruit, segons el ministre de l'Interior, de la reducció pactada per l'anterior govern espanyol amb les institucions europees.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"A final del 2012, el dèficit públic en el conjunt de les administracions públiques ha de ser del 4,4%, i en aquests moments és del 8,2%. Un punt de dèficit significa 10.000 milions d'euros. Si parlem de passar del 8,2% al 4,4%, signifiquen 3,8 punts i 38.000 milions que hauran d'estalviar el conjunt de les administracions si volem arribar complint el compromís que l'Estat espanyol va assumir davant la Unió Europea", ha detallat el ministre.

Aquest dilluns al migdia, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que el govern espanyol treballa amb una previsió de dèficit per al 2011 del 8%. En canvi, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit que la desviació podia ser superior, sense concretar la xifra.

stats