FINANCES
Economia 11/03/2011

El Govern tanca un crèdit de 500 milions amb CatalunyaCaixa

El conseller d'Economia assegura que la rebaixa de qualificació del deute de la Generalitat és reflexe d'una situació financera heretada de l'anterior Govern.

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat acaba de tancar un crèdit de 500 milions d'euros amb CatalunyaCaixa, segons ha confirmat avui el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que no s'ha volgut pronunciar sobre futures emissions de deute. "La feina d'obtenció de crèdit i possibles emissions és constant", s'ha limitat a dir el conseller, que ha emmarcat dins la normalitat l'operació amb la caixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha defensat que la política del Govern està centrada ara mateix en redreçar les finances de la Generalitat. "Aquest Govern no és responsable de la situació fiscal actual", ha sentenciat el conseller, que ha afegit que n'assumeix el repte de millorar-la.

Sobre la rebaixa de la qualificació del deute de la Generalitat per part de Moody's, ha explicat que no és una notícia que sorprengui i que mostra precisament quina és la situació financera actual. No obstant, segons el conseller, la feina del Govern ha de permetre arribar en dos anys a tenir unes finances sostenibles.

Ha fet una crida al govern espanyol per treballar plegats "des de la col·laboració i el diàleg" per superar la situació financera actual. "Des de fora tots som el mateix vaixell i hem d'evitar tirar-nos pedres sobre la teulada", ha afirmat.

stats