REFORMA FINANCERA
Economia 31/08/2012

El 50% de les noves preferents hauran d'anar destinades a inversors institucionals

El govern espanyol vol "desincentivar" així la col·locació entre els petits estalviadors

Ara
1 min

MadridEl govern espanyol vol "desincentivar" la col·locació de participacions preferents entre petits estalviadors. Així ho ha assegurat aquest divendres el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per fer-ho, l'executiu obligarà amb el reial decret aprovat que almenys el 50% de les noves preferents siguin adquirides per inversors institucionals, que seran precisament els que establiran les condicions que serviran posteriorment per als particulars.

Amb aquesta norma el govern vol "protegir el petit estalviador", ha dit el titular d'Economia, que ha afegit que el text intenta "esclarir la comercialització d'aquests productes".

A més, el reial decret estableix que les entitats no cotitzades no podran acceptar inversions en preferents inferiors a 100.000 euros. També s'haurà de crear un registre de productes financers complexos.

En últim terme, De Guindos ha explicat que els petits estalviadors que decideixin comprar preferents hauran d'escriure "de pròpia mà" que coneixen les complexitats del producte.

stats