La borsa
Economia 22/05/2012

Una firma americana i una d'alemanya examinaran els bancs

1 min
Una firma americana  i una d'alemanya examinaran els bancs

La consultora americana Oliver Wyman i l'alemanya Ronald Berger auditaran els balanços dels bancs espanyols i tindran els primers resultats llestos a mitjans de juny, segons va anunciar ahir el ministeri d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol vol desterrar "definitivament" els dubtes sobre la solvència del sistema financer de l'Estat i per això ha dissenyat un examen en dues fases que es completarà amb la contractació de tres auditors més abans de finals de maig per analitzar els mecanismes de provisionament.

Oliver Wyman va tenir un paper destacat en la crisi de les subprime del 2008 en aconsellar als responsables de Citigroup entrar en el negoci de la compra d'obligacions de deute (CDO) amb hipoteques d'alt risc. L'operació va desembocar en el col·lapse del grup, rescatat pel govern americà i amb 50.000 milions de dòlars en pèrdues. A més, va qualificar com "el millor banc del món" l'Anglo Irish Bank un any abans del seu rescat.

Ronald Berger, que va anunciar a principis d'any que crearia una agència de ràting europea, és un dels consultors financers més importants del continent. L'agència de qualificació Fitch va alertar ahir que les anàlisis faran aflorar morositat oculta per l'enduriment de la classificació dels actius.

stats