Economia 23/05/2012

La borsa cau amb força i s'intensifica la pressió sobre el deute espanyol

L'Íbex-35 s'ha situat en 6.440 punts, un nou mínim anual, després de caure un 3,31%

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaL'Íbex-35 s'ha situat en 6.440 punts, un nou mínim anual, després de caure un 3,31% amb les constructores i els principals valors al capdavant de la caiguda. La prima de risc, per la seva banda, puja amb força impulsada per la fugida dels inversors cap als bons alemanys, que han vist caure la seva rendibilitat per l'elevada demanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La cimera del creixement, com s'ha anomenat el Consell Europeu que se celebra aquesta tarda a Brussel·les, no està generant gaires bones perspectives entre els inversors

A l'Íbex, els valors que més han perdut són Sacyr Vallehermoso, amb un 10,60% menys, seguit de FCC, Telefónica, Mittal Steel i Gamesa; totes elles han registrat caigudes per sobre del 5%. No hi ha cap valor que estigui en números verds.

La prima de risc ha tornat a sobrepassar els 480 punts bàsics, en gran mesura disparada per la baixada en la rendibilitat del deute alemany. Tot i que no arriba als 500 punts que va fregar la setmana passada, la pujada d'avui, d'un 4,5%, és considerable.

Aquests problemes per a l'economia espanyola s'emmarquen en les hores prèvies del Consell Europeu d'aquesta tarda, que col·loquialment s'ha anomenat la cimera del creixement. És la primera en què participa François Hollande, que va guanyar les eleccions franceses amb un programa que criticava l'austeritat a ultrança demanada per Alemanya i feia una aposta pel creixement.

stats