Conflicte agrícola
Economia 23/08/2011

París imposarà més controls a les importacions de fruita espanyola

Le Maire, ministre francès d'Agricultura, ha assegurat que s'elevaran les sancions a aquells que no respectin la grandària mínima de la fruita o el preu de referència.

Redacció
1 min

París p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministre francès d'Agricultura, Bruno Le Maire, ha anunciat avui més controls a les importacions de fruita d'Espanya i sancions més dures cap a qui no compleixi els requisits mínims, en un intent de calmar els pagesos francesos que culpen els seus veïns del sud de la crisi de preus que travessa el sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una reunió amb pagesos prop de Perpinyà a la frontera, Le Maire ha assegurat que s'elevaran les sancions a aquells que no respectin la grandària de la fruita o el preu de referència. Aquesta ha estat la resposta que el ministre ha proposat als pagesos, que durant els últims dies han multiplicat les accions a la frontera contra camions carregats de fruita espanyola, als quals acusen de l'enfonsament dels preus d'alguns productes a França.

Al costat d'aquestes mesures "immediates", el ministre n'ha anunciat unes altres d'"estructurals" que debatrà amb els representants del sector i que seran presentades el pròxim 7 de setembre, amb mesures també per a l'àmbit comunitari. Entre elles, Le Maire ha anunciat un dispositiu per a intentar reduir el cost de la mà d'obra a França i fer-ho així "més competitiu respecte el cost a Itàlia i Espanya”.

Un estudi de l'Observatori de Preus de Fruites i Verdures difós avui per alguns mitjans revela que els preus de la fruita han caigut aquest any i assenyala la importació de mercaderies com l'origen d'aquest descens. Per exemple, el preu de producció d'un quilo de maduixes a França és de 7,45 euros, davant dels 5,99 euros del producte importat.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats