Economia 16/03/2012

El Govern podrà modificar condicions de treball a 45.000 treballadors públics i aplicar trasllats forçosos

Governació concreta que la retallada del 15% de jornada i sou a interins serà a partir de l'1 d'abril

Elena Freixa
2 min
Treballadors del sector públic, funcionaris o interins / THINKSTOCK

BarcelonaEl departament de Governació ha presentat aquest divendres als sindicats un pla que preveu aprovar al proper consell executiu i que donarà als departaments poder per modificar unilateralment condicions de treball al personal públic i facilitarà trasllats en funció de les necessitats de l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats han rebutjat el document, assegurant que pretén aplicar a uns 45.000 treballadors del col·lectiu administratiu i tècnic del sector públic el que la reforma laboral ja permet al sector privat: que la direcció modifiqui jornada, horaris, redistribueixi efectius i reorganitzi tasques i funcions.

CCOO, UGT i IAC-Intersindical han retret al Govern que digui que vol negociar un 'pla d'ocupació' que en realitat no ho és i ha lamentat que no vulgui una negociació real i els doni només fins dilluns per tancar el tema. "Vam rebre el text, ple de vaguetats, ahir a la nit i l'objectiu és aplicar-ne el contingut a partir de l'1 d'abril", ha explicat la portaveu de CCOO al sector públic.

La pressa del Govern, segons els sindicats, s'explica perquè a partir del mes que ve començarà a aplicar la reducció del 15% de jornada i sou a 6.800 interins de l'administració i el pla d'ocupació era una mandat del Parlament per acompanyar aquesta reducció de jornada. "No s'ha fet cap estudi sobre les repercussions que aquesta mesura pot tenir sobre els serveis que rebi el ciutadà", ha explicat el portaveu d'UGT, Xavier Casas.

La reducció de jornada als interins administratius i tècnics serà la primera fase del pla, segons recull el document que la Generalitat ha fet arribar als sindicats. Després es dóna de marge fins al 31 d'octubre per presentar una diagnosi i, segons el que detecti aquest estudi, es donarà poder als departaments de la Generalitat per reorganitzar tasques, funcions, jornades i horaris.

Pel que fa al personal laboral, un dels punts el text detalla que els departaments podran aplicar "mesures relatives a mobilitat, modificacions de les condicions de treball i trasllats forçosos".

stats