Economia 29/12/2012

Els funcionaris cobraran el 50% del sou a partir del cinquè dia d'absència sense baixa

L'1 de gener s'equiparen les absències sense baixa a les que sí comporten incapacitat temporal. Es permeten quatre dies de baixa a l'any sense reducció salarial

Efe
2 min

MadridEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dissabte l'ordre sobre les absències per malaltia o accident que no donin lloc a incapacitat temporal per al personal de l'Administració General de l'Estat, i que suposa una reducció de la retribució del 50% a partir del cinquè dia de baixa al llarg de l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El BOE indica que l'àmbit d'aplicació d'aquesta ordre s'estén al personal al servei de l'Administració de l'Estat i als organismes i entitats de dret públic dependents d'ella, qualsevol que sigui la seva relació jurídica amb l'Administració i el seu règim de Seguretat Social.

A més, informa que el descompte en la nòmina no s'aplicarà els primers quatre dies d'absència al llarg de l'any natural, de les quals només tres podran tenir lloc en dies consecutius, sempre que estiguin motivades per malaltia o accident i no donin lloc a incapacitat temporal.

Així mateix, s'exigirà la justificació de l'absència en els termes establerts en les normes reguladores de la jornada i l'horari d'aplicació en cada àmbit.

En un comunicat, Hisenda assenyala que amb l'entrada en vigor dels pressupostos generals de l'Estat de 2013, l'1 de gener s'equiparen les absències sense baixa mèdica a les que sí tenen la baixa mèdica, i que suposen un descompte del 50 % del sou entre el primer i tercer dia d'absència dels empleats públics.

No obstant això, Hisenda destaca que amb la instrucció que publica el BOE s'introdueix una "important" millora per als empleats públics, ja que es fixa un període exempt totalment de reducció de quatre dies anuals i només a partir del cinquè dia començaria a tenir efecte el descompte.

La resta d'administracions també pot optar per fixar un termini i, en cas de no fer-lo, s'aplicarà la norma general continguda en els pressupostos, és a dir, des del primer dia d'absència sense baixa mèdica.

stats