ECONOMIA
Economia 30/11/2011

La Generalitat congela les oposicions per al 2012 i anuncia que acomiadarà personal interí

El Govern està reunit amb els sindicats per negociar la retallada de sous anunciada per Artur Mas

Efe
1 min
Retallades

BarcelonaLa Generalitat no convocarà oposicions el 2012, i té previst acomiadar part del personal interí, encara que no n'ha quantificat el nombre, segons les primeres propostes que ha presentat a la reunió que està duent a terme avui amb els sindicats de la funció pública.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han informat que, entre les mesures que l'administració catalana està posant sobre la taula negociadora, hi ha també la reducció del complement específic que cobren els funcionaris en pagues extres de juliol i desembre, i una reducció del 50% del departament de personal de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La Generalitat i els sindicats de la funció pública s'han assegut aquest matí a negociar les noves retallades de salaris i condicions de treball dels empleats públics per al 2012, que va anunciar la setmana passada el president Artur Mas.

En aquesta primera reunió, segons les mateixes fonts, se'ls ha anunciat a més que una altra mesura que contempla el govern català és la suspensió de l'aportació de la Generalitat al pla de pensions, l'eliminació del fons d'acció social per a ajudes, i eliminar el complement de productivitat i dels dies d'assumptes personals que cobra una part de la plantilla.

També tenen previst acabar amb els vals de menjador que cobren una part del personal tècnic i administratiu, posar en marxa mesures de flexibilitat horària que no s'han concretat i eliminar els beneficis que per a la cura dels fills havia aprovat la Generalitat per als funcionaris.

Per als sindicats, amb les propostes que s'estan posant sobre la taula, la intenció de la Generalitat és molt clara, i és desmantellar el públic per imposar el privat.

stats