ECONOMIA
Economia 16/02/2012

El preu de la benzina marca rècords històrics: ja frega l'1,4 euros per litre

La gasolina suma un increment del 0,87% en relació al màxim anterior. Algunes benzineres de Barcelona ja venen la súper 98 a 1,5 euros el litre

Efe
1 min

MadridLa gasolina s'ha enfilat fins a preus rècord. En l'última setmana, el preu mitjà ha arribat als 1,392 euros, un increment del 0,87% en relació al màxim anterior, segons dades del butlletí petrolier de la Unió Europea. L'anterior rècord es va registrar la setmana del 5 de maig del 2011. La benzina es venia a 1,381 euros el litre. El gasoil s'ha encarit un 1,9% en l'última setmana, fins als 1,350 euros per litre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cal tenir en compte que són preus mitjans de venda estatals. A Catalunya, la gasolina té un recàrrec de 2,4 cèntims el litre, corresponents al cèntim sanitari.

Des de principis d'any, el preu del carburant acumula un increment del 2,84% en el cas de la gasolina i de l'1,1% en el del gasoil.

Omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa aquesta setmana 76,6 euros i fer-ho amb gasoil, 74,2 euros. Això suposa pagar entre 6,8 i 6,3 euros més, respectivament. El preu del combustible arriba a nivells encara més alts en el cas de la súper 98, que a diverses benzineres de Barcelona ja supera els 1,5 euros per litre, segons dades del ministeri d'Indústria.

El barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitza al voltant dels 119 dòlars després que la televisió oficial de l'Iran informés ahir sobre una possible suspensió de les exportacions de petroli iranià a sis països europeus, entre els quals hi ha Espanya.

stats