FARMÀCIA
Economia 17/01/2011

El fons de capital risc Cerberus tindrà dos consellers a Grifols

La compra de Talecris es tancarà previsiblement a finals de febrer

Efe
2 min
Laboratori de Grífols

BarcelonaEl fons de capital risc Cerberus tindrà dos consellers a l'empresa d'hemoderivats Grifols com a resultat de la compra per part de la multinacional catalana del grup nord-americà Talecris, segons que consta al registre a la Securities Exchange Commission (SEC) del fullet F-4.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de Grifols han matisat a Efe que aquests dos consellers de Cerberus, fins a aquest moment el soci de referència de Talecris, no exerciran drets polítics, ja que les accions amb les quals es canvia part de la compra de Talecris no els tenen i de fet seran qualificats com a independents.

Fins ara es coneixia que Cerberus tindria prop del 14% del capital de Grifols quan es tanqués la compra de Talecris, però no que tindria dos membres al consell d'administració de l'empresa catalana.

Després de la compra està previst que la família Grifols i els directius de la companyia encara en controlaran prop del 29%.

Els nous consellers de Grifols seran Steven F. Mayer, director general de Cerberus Califòrnia, LLC i que codirigeix la pràctica global de "private equity" de Cerberus; i W. Brett Ingersoll, director general de Cerberus Capital Management, L.P; i també codirector d'inversions de Cerberus.

L'entrada d'aquests nous consellers ha de ser aprovada per la junta d'accionistes extraordinària de Grifols que tindrà lloc a Barcelona el pròxim 25 de gener i en la qual es donarà el vistiplau a la compra de Talecris.

L'entrada d'aquests dos nous consellers suposarà l'ampliació dels llocs del consell d'administració de Grifols dels actuals vuit membres a deu.

"S'espera que Mayer i Ingersoll només acceptaran els seus càrrecs al tancament de l'operació i quan aquesta sigui aprovada de manera convenient", indica el document remès a la SEC.

Cerberus Capital Management, LP és una de les firmes més importants de capital risc dels Estats Units i va ser fundada el 1992. L'exvicepresident dels EUA, Dan Quayle ha estat un destacat portaveu de Cerberus.

Una altra novetat al document és que previsiblement se situa el tancament de l'operació a final de febrer, quan la Federal Trade Comissió (FTC) dels Estats Units del seu vistiplau a aquesta concentració, cosa que encara no ha passat, fet que suposa un mes de retard sobre el calendari previst.

Aquest mes de gener, el grup espanyol Grifols ha conclòs la seva primera col·locació privada de bons corporatius als Estats Units per un import de 600 milions de dòlars -410 milions d'euros-, per poder comprar Talecris, una operació per la qual abonarà en total, entre efectiu i accions, 3.400 milions de dòlars.

Després de l'operació, Grifols passarà de facturar 1.270 milions de dòlars a 2.800 milions de dòlars, amb la qual cosa dobla la seva mida, si bé també haurà d'assumir un deute de 4.500 milions.

stats