Economia 04/06/2012

El govern alemany aparca els eurobons com a solució a la crisi a curt termini

El portaveu de l'executiu, Steffen Seibert, ha dit que caldran anys per trobar la via adequada que permeti crear títols unificats de deute europeu

Efe
1 min

BarcelonaEls rumors sobre canvis en la postura d'Alemanya respecte als eurobons han obligat el govern a deixar clara de nou la seva negativa a negociar-los. L'executiu alemany ha tornat a refusar la via dels eurobons com a solució "a curt termini" de la crisi del deute que sacseja, sobretot, el sud d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El govern alemany considera que en aquest moment l'emissió d'eurobons no és la resposta adequada a la crisi", ha dit el portaveu del govern alemany, Steffen Seibert.

Sobre si això seria possible en algun altre moment, Seibert ha apuntat que l'escenari adequat per plantejar aquest instrument o algun de similar arribarà després "d'un procés d'anys".

El portaveu ha insistit que no hi ha canvis en la postura que tantes vegades han defensat la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el seu govern respecte a la possibilitat de crear títols de deute conjunt europeu.

"La cancellera ha dit amb freqüència que els eurobons només es podien pensar després d'un llarg procés d'integració europea que tardaria anys i al final del qual, eventualment, es podria presentar una situació en què aquest instrument fos viable", ha afegit el portaveu.

El no d'Alemanya a aquesta solució ha estat una constant els darrers mesos. Merkel creu que els eurobons comprometrien en excés el país amb el deute d'altres països que, a més a més, podrien relaxar la diligència d'aquests estats a l'hora de seguir amb el pla d'austeritat i compliment del dèficit.

L'oposició, Partit Socialdemòcrata (SPD) i els Verds han criticat durament la política europea de Merkel, però en general han fugit fins ara d'una posició clara respecte a la solució dels eurobons. Dues terceres parts dels alemanys refusen aquesta via per superar la crisi.

stats