Economia 17/04/2012

El govern argentí diu que Repsol "haurà de pagar" pels "danys ambientals" que ha causat

El ministre argentí de Planificació, Julio de Vido, diu que "el medi ambient no es rifa i té preu"

Efe
1 min

Buenos AiresEl ministre argentí de Planificació, Julio de Vido, ha afirmat aquest dimarts que la petroliera YPF, controlada per l'espanyola Repsol, "haurà de pagar" per suposats danys ambientals al país perquè, ha dit, "el medi ambient no es rifa i té preu".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Parlem amb cada un dels governadors perquè liquidin província per província els danys ambientals que van fer (des de la companyia)", ha afirmat De Vido durant l'exposició al Senat sobre el projecte governamental per expropiar el 51 per cent de les accions de la companyia.

El ministre ha considerat que "el cost per a l'empresa" s'haurà de "parlar" perquè "els senyors governadors també tenen moltes reclamacions per fer" al voltant del funcionament de l'empresa més gran del país sud-americà.

"A (la província de) Mendoza van deixar un desastre en infraestructura de producció. Això té el seu cost i ho hauran de pagar perquè el medi ambient no es rifa i té preu", ha subratllat De Vido defensant el projecte d'expropiació anunciat dilluns.

El ministre ha dit, a més, que el govern s'acollirà al projecte de llei que es debat avui en comissions del Senat, que estableix que el Tribunal de Taxacions fixarà el preu de la companyia.

stats