Economia 11/07/2012

El govern espanyol aplicarà abans del previst la jubilació als 67

Rajoy anuncia que portarà al Pacte de Toledo una proposició de Llei per discutir l'edat de jubilació

Ara
1 min
Rajoy després d'explicar les noves retallades al Congrés

BarcelonaEra una de les mesures que venia reclamant Brussel·les amb més insistència. El govern espanyol portarà al Pacte de Toledo la reforma del sistema de pensions que es va aprovar al 2011 i que passa per allargar l'edat de jubilació als 67 anys, per aplicar-la abans del previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El que marca la llei ara és que l'edat de jubilació s'allargarà a partir del 2013 gradualment. És a dir, els primers en jubilar-se ho faran als 65 i un mes, i així successivament fins al 2027. El president espanyol proposarà, però, que aquest "factor de sostenibilitat", creat per adequar l'edat en què es deixa de treballar a l'esperança de vida, s'acceleri, de manera que l'Estat s'estalviaria pagar la pensió a més gent, que encara no tindria edat per jubilar-se.

A més, Rajoy ha apuntat que portarà al Pacte de Toledo la discussió sobre la jubilació anticipada, que podria passar per endurir les penalitzacions per als que es jubilin abans d'hora.

Les que fan referència a la jubilació han estat les úniques mesures de les que el president espanyol ha anunciat avui que es discutirà amb els actors implicats, en el si del Pacte de Toledo.

stats