Publicitat
Publicitat

El govern espanyol assegura que hi ha marge per abaixar més impostos

El secretari d'estat de Pressupostos diu a 'Expansión' que Hisenda prepara "esforços addicionals" per reduir la pressió sobre empreses, famílies i inversors

El secretari d'estat de Pressupostos i Despesa, Alberto Nadal, assegura que actualment "hi ha marge per a més rebaixes d'impostos que impulsin l'economia". Nadal ho diu aquest dilluns en una entrevista a 'Expansión' en què també remarca que Hisenda està projectant "esforços addicionals per reduir la pressió sobre els que creen ocupació, les famílies, les empreses, els que inverteixen i els que estalvien".

Segons Nadal les noves baixades d'impostos podrien arribar durant l'any que ve, "sempre que s'aconsegueixin els objectius". El govern espanyol està a l'espera que el Senat aprovi els pressupostos del 2017 l'última setmana de juny i espera poder-ho fer sense cap esmena, segons explica Nadal. Ciutadans havia sol·licitat un miler més d'efectius a l'Agència Tributària, però Nadal especifica a l'entrevista que Hisenda té prevista una dotació de 100 milions d'euros més que espera executar a partir del 2018.

El secretari d'estat de Pressupostos també concreta que el govern espanyol preveu revisar a l'alça les dades de creixement al juliol: "Amb la recaptació que portem, estem treballant amb una previsió [de creixement del PIB] del 3,1%", explica Nadal, que també remarca que el dèficit es quedarà a la mateixa xifra, el 3,1%, aquest 2017, molt pròxim a l'objectiu de Brussel·les per a aquest any, que és del 3%. En canvi, Nadal no ha concretat quin serà el sostre de la despesa; només ha matisat que tindrà "un creixement moderat", és a dir, que "no serà restrictiu però sí compatible amb l'objectiu de dèficit".

Pel que fa al finançament de les comunitats, Nadal assegura que la despesa augmentarà a mesura que també augmentin els ingressos per recaptació. "Per al 2018 esperem un increment d'ingressos important i segueixen actuant els paràmetres del sistema de finançament econòmic; els recursos addicionals amb els quals comptarem seran importants", ha dit Nadal, tot i que no ha concretat quins. El secretari d'estat de Pressupostos també assegura que el govern espanyol "posarà tot per la seva part" en la negociació.

Més continguts de