Economia 05/07/2012

El govern espanyol insta les comunitats a tancar empreses públiques

Sáenz de Santamaría amenaça amb enviar una "delegació d'Hisenda" a les comunitats per controlar que compleixin amb l'austeritat

Efe / Ara
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría, a la conferència de Faes / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit aquest dijous que l'executiu seguirà endavant amb les reformes i ha avançat la posada en marxa d'una central de compres única per als subministraments de tota l'administració general de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció al campus d'estiu de la Fundació FAES a Navacerrada, ha dit que la reforma institucional ha de ser "a tots els nivells" i ha apel·lat a les autonomies a "reforçar els esforços" per complir amb el camí d'estabilitat i a "analitzar les seves pròpies estructures" per evitar les duplicitats en els serveis que es presten als ciutadans.

"L'estat es dota de mecanismes que permeten exigir a les administracions públiques" una "correcció" del dèficit que permet, "fins i tot enviar una delegació del ministeri d'Hisenda", ha assegurat la vicepresidenta.

La vicepresidenta ha destacat el consens assolit en el Consell de Política Fiscal i Financera per reduir el dèficit, "un procés d'ajust generalitzat al qual s'ha de donar un nou impuls".

Ha reclamat així mateix a autonomies i ajuntaments que segueixin el procés de reducció del sector públic empresarial del govern espanyol - "que culminarà amb la desaparició de 80 empreses i fundacions públiques", ha indicat-perquè "la immensa majoria" de les 4.000 empreses existents depèn de aquestes administracions.

Respecte al sistema central de compres, ha explicat que estarà encarregat de celebrar els contractes i "obtenir preus raonables" per a tota l'administració general de l'Estat.

Sáenz de Santamaría ha insistit en la necessitat de clarificar les competències entre les diferents administracions i així ha dit que la reforma de la Llei de Bases de Règim Local es posarà en marxa "en aquests dies".

Aquesta reforma garantirà que els petits municipis puguin prestar "serveis públics adequats a preus raonables".

stats