Economia 08/05/2012

El govern espanyol tranquil·litza i diu que farà "el que calgui" per la viabilitat de Bankia

El ministeri d'Economia ha fet un breu comunicat subratllant que l'entitat no ha estat intervinguda i que s'ha d'obrir una nova etapa de reestructuració i sanejament

Ara
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Economia ha emès un breu comunicat per matisar que Bankia no ha estat intervinguda pel govern i ha volgut tranquil·litzar dient que el govern "donarà el suport que calgui" per garantir la viabilitat de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha assegurat que després del canvi de presidència, amb la dimissió forçada de Rodrigo Rato ahir, l'entitat haurà de presentar un pla de sanejament i reestructuració que garanteixi la seva viabilitat.

Aquest full de ruta, ha recordat el ministeri, haurà de presentar-se al Banc d'Espanya perquè en faci el seguiment.

Al matí, la secretària d'Estat de Pressupostos i Despeses, Marta Fernández Currás, ha defensat la injecció de diners públics a la banca perquè ara mateix " la salut del sistema financer és una peça clau de l'economia".

En una conferència a Madrid, no ha concretat si seran els 10.000 milions d'euros de què es parla els que rebrà Bankia de les arques públiques i ha dit que el tipus d'ajuda a l'entitat el decidirà el consell de ministres aquest divendres.

El ministeri d'Economia ha emès un breu comunicat per matisar que Bankia no ha estat intervinguda pel govern i que, després del "canvi de presidència" amb la dimissió forçada de Rodrigo Rato al capdavant del banc, l'entitat haurà de presentar un pla de sanejament i reestructuració que garanteixi la seva viabilitat.

Aquest full de ruta, ha recordat el ministeri, haurà de presentar-se al Banc d'Espanya perquè en faci el seguiment i Economia, ha reiterat al comunicat, "donarà suport, en tot el que calgui, perquè s'aconsegueixin aquests objectius".

stats