Economia 25/06/2012

Hisenda analitza "de forma crítica" a quins productes de primera necessitat pot apujar l'IVA

El ministeri d'Hisenda està estudiant tots els casos que es beneficien d'un IVA inferior al 18%

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol està analitzant "de forma crítica" els productes que es beneficien del l'IVA reduït, com el turisme o el bens de primera necessitat, amb l'objectiu últim d'augmentar la base imposable i augmentar la recaptació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han assegurat fonts del Ministeri d'Hisenda a EFE, que han refusat valorar les declaracions del Comissari Europeu de Competència, Joaquín Almunia, que aquest matí ha assegurat que amb el rescat les recomanacions europees, que inclouen apujar l'IVA, són vinculants. S'han limitat a recordar que les peticions fetes per l'Ecofin, consistents en pujar la base impositiva dels impostos indirectes i retirar les desgravacions per compra d'habitatge.

En casos normals s'aplica un IVA del 18 %, mentre que s'aplica un tipus reduït del 8 % als aliments, excepte els de primera necessitat, aparells como lentilles o ulleres graduades o a serveis culturals o recreatius.

L'IVA superreduït, del 4 %, s'aplica a productes de primera necessitat com pa, llet o ous, llibres, diaris o revistes, compra d'habitatge habitual i aparells com pròtesis o cadires de rodes.

stats