Economia 12/07/2012

El govern espanyol es reduirà el sou l'equivalent a una paga extra

El president del govern, la vicepresidenta i els ministres no cobren pagues extres, però s'aplicaran la retallada que patiran els funcionaris

Efe
1 min

MadridEl decret de retallades que demà aprovarà el consell de ministres inclourà un apartat per reduir el sou dels membres del govern espanyol (el president, la vicepresidenta i els ministres) de manera proporcional a una paga extra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de l'executiu han especificat que els ministres no tenen extres i cobren dotze pagues, per la qual cosa no se'ls podia suprimir la de Nadal, com es farà amb els funcionaris i alts càrrecs.

Des del PSOE i UPyD s'havia recordat avui que els ministres no tenen paga extra i s'havia instat el govern a rebaixar-se el sou un 8%, l'equivalent a la paga que perdran els treballadors del sector públic.

"S'ho devien oblidar ahir", va ironitzar en els passadissos del Congrés la vicesecretaria general del PSOE, Elena Valenciano, en recordar que Mariano Rajoy, en presentar l'ajust en el ple del Congrés, només va parlar de l'executiu.

stats