Economia 13/07/2012

La retenció d'IRPF dels autònoms de professions liberals passa del 15% al 21%

El consell de ministres aprova l'increment "temporal" fins a finals del 2013, que afecta col·lectius d'autònoms professionals com advocats o arquitectes, entre d'altres

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol incrementarà les retencions de les anomenades activitats professionals a partir de l'1 d'agost. Passaran de l'actual 15% a un 21%, almenys fins a finals del 2013, segons consta al document que es desprèn del consell de ministres d'aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesura, que no ha estat anunciada a la roda de premsa però sí que es recull per escrit, diu que la pujada temporal al 21% es farà en "la retenció per rendiments d'activitats professionals i l'ingrés a compte per rendes del treball derivades d'impartir cursos, seminaris o conferències".

Això vol dir que afectarà principalment els anomenats autònoms professionals liberals com ara arquitectes, consultors, traductors i advocats, entre d'altres. També tributaran al 21% les feines que els professionals facin impartint cursos o conferències.

La mesura suposa que aquest col·lectiu haurà d'avançar més diners en forma d'IRPF abans en molts casos d'haver cobrat la factura del client.

Malgrat recuperar els diners, si els correspon, via declaració d'Hisenda, els treballadors han lamentat aquest increment, que els restarà ingressos en un moment en què el cobrament de les factures es veu ajornat per la crisi econòmica.

stats