Economia 26/08/2011

Les empreses no hauran de fer indefinits els treballadors temporals fins d'aquí dos anys

El govern espanyol no s'atreveix a posar nous impostos als rics malgrat el que havia comentat Salgado els últims dies

Miquel Codolar
2 min

MadridEl consell de ministres d'aquest divendres no s'ha atrevit a fixar més impostos als rics, malgrat les declaracions dels últims dies de la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que havia deixat la porta oberta a revisar la fiscalitat de les grans fortunes. El portaveu, José Blanco, ha explicat que "és evident que en el consell de ministres d'avui no s'ha abordat aquest assumpte, perquè si no ho hauria explicat". No s'ha revisat l'IRPF ni recuperat l'impost de patrimoni.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha explicat que el govern espanyol ha decidit eliminar durant dos anys la norma que impedeix l'encademanent de contractes temporals a les empreses. Ha indicat que aquesta suspensió és "una mesura concedida precisament per sostenir l'ocupació, una regla del 2006, que es va fer en ple procés d'expansió econòmica i que volia afavorir la conversió automàtica". Ha argumentat que "en aquests moments, encara de destrucció d'ocupació" la mesura "està obstaculitzant la creació d'ocupació.

Tal com estava previst, el consell de ministres també ha aprovat un contracte denominat "per a la formació i l'aprenentatge", adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys sense formació per tenir una feina en pràctiques. "L'objectiu és permetre l'alternança entre la formació i l'ocupació", ha indicat Gómez, que ha afegit que fins al 31 de desembre del 2013 aquest contracte també el podran tenir els espanyols de fins a 30 anys. Les empreses no hauran de cotitzar a la Seguretat Social fins a la mateixa data.

El decret també estén fins al 2013 la possibilitat que el Fons de Garantia Salarial aboni vuit dies d'indemnització per acomiadament de les extincions objectives procedents. Està previst que el Fogasa s'integri al Servei Públic d'Ocupació per dotar l'organisme de més plantilla. Per altra banda, s'han prorrogat els 400 euros per a desocupats sense prestació.

Pel que fa a l'oposició dels sindicats i la patronal, Gómez ha destacat que totes les mesures s'han tractat amb els agents socials i ha defensat que s'han analitzat "exhaustivament" durant les reunions dels últims mesos. En aquest sentit, ha defensat que el govern espanyol ha mantingut bones relacions amb els agents socials "sabent que al final ha de governar però sostenint un model d'interlocució molt important durant un període de crisi".

stats