ECONOMIA
Economia 11/05/2012

El govern obliga totes les entitats a formar un 'banc dolent'

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, destaca que les entitats financeres s'han de dedicar a donar crèdit

Toni Garganté
1 min

BarcelonaAl final, el govern s'ha decantat per la creació d'un banc dolent per a cada entitat. Es parlava que seria voluntari, però el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ho ha desmentit i ha destacat que serà obligatori crear una Societat de Gestió d'Actius per a cada entitat. Cada banc haurà de segregar els actius i entregar-los a la nova societat, amb la valoració comptable menys les provisions realitzades. Això vol dir que el 'banc dolent' que formi cada entitat inclourà cada habitatge amb la corresponent provisió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha afegit que "seria bo" que aquestes societats de gestió d'actius poguessin tenir socis diferents dels bancs. D'altra banda, el ministre també ha confirmat que el Fons de Garantia de Dipòsits negocia una derrama dels bancs que incrementi els seus fons per acabar amb la privatització de les entitats pendents: CatalunyaCaixa, Banco València i NovaGalicia.

Luis de Guindos també es va referir al mercat immobiliari. Va assegurar que tots aquests passos que fa el govern són per donar transparència i per augmentar les vendes d'immobles. El segon objectiu serà la disponibilitat de crèdit.

stats