FINANCES PÚBLIQUES
Economia 17/01/2011

Salgado no veu intencions d'intervenir la Generalitat en les paraules de Zapatero

La vicepresidenta espanyola i ministra d'Economia assegura que el govern espanyol "ja està actuant", per exemple denegant el dret d'emetre deute a les comunitats que superen els objectius de dèficit

Acn
1 min

Brussel·lesLa titular espanyola d'Economia, Elena Salgado, ha negat aquest dilluns que el govern espanyol tingui pensat intervenir les autonomies que no controlin la despesa pública. "No crec que el president del govern hagi dit que s'hagin d'intervenir les autonomies", ha explicat Salgado en referència a l'entrevista a Zapatero publicada al Financial Times. "El que ha dit és que han de complir la seva part del dèficit i si no, el govern actuarà. De fet, ja estem actuant negant a les comunitats autònomes que han superat els objectius de dèficit que puguin emetre deute", ha explicat la vicepresidenta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Salgado ha viatjat a Brussel·les per discutir amb els seus homòlegs de l'eurozona el futur del fons europeu de rescat. "Al final del dia, qui és el responsable? El govern [espanyol], oi? Hem de ser la punta de llança i liderar el control de la despesa pública de les comunitats. Han de complir aquestes obligacions, perquè si no el govern actuarà", havia dit José Luís Rodríguez Zapatero a l'entrevista.

El rotatiu recordava a l'entrevista que "l'alt grau d'autonomia de les 17 regions espanyoles ha estat l'eix de la democràcia al país des del 1978", i explicava que la meitat de la despesa pública és en salut i educació. Segons FT, els inversors estrangers estan preocupats pel dèficit creixent de Catalunya i el País Valencià.

stats