ECONOMIA
Economia 26/07/2012

El grup BMN accepta l'opa sobre Fersa i Banc Sabadell s'ho pensa

La consultora KPMG considera que l'oferta de Greentech de 0,40 euros per acció està per sota del valor "raonable".

T. G.
1 min

BarcelonaFersa Energies Renovables, empresa dedicada a l'explotació de parcs eòlics, manté les forces equilibrades entre els accionistes que volen acceptar l'opa formulada per grup danès Greentech i els socis que no volen vendre. S'espera que el proper dilluns hi hagi el desenllaç final de l'oferta, que paga 0,40 euros per acció. D'aquesta manera, el grup bancari Banco Mare Nostrum (BMN) va enviar ahir un comunicat a la Comissió nacional del Mercat de Valors (CNMV) en el que anunciava que acceptarà l'opa, el que significa que es despendrà del 7,9% del capital que manté directament i a través de Caja Granada, una de les entitats integrades a BMN.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'èxit de l'oferta de Greentech depèn de si aconsegueix sumar el 50% del capital. Fins el moment, hi ha hagut un altra grup que s'ha mostrat a favor de l'oferta. Es tracta d'Enhol, el principal soci de Fersa, amb el 22% del capital. Això vol dir que gairebé el 30% de l'accionariat de Fersa està a favor de vendre les accions. A l'altra banda de la balança, Comsa Emte i Catalana Occident descarten acceptar. Finalment, Banc Sabadell, que compta amb un 3,8% de Fersa i no té un lloc al consell d'administració s'ho està pensant i decidirà en funció del que faci la majoria, segons van explicar fonts del sector.

Finalment, la consultora KPMG ha enviat un informe al consell d'administració de Fersa en el que assegura que el preu de 0,40 euros per acció es situa per sota del "valor raonable" de l'empresa. D'acord amb les condicions de l'opa de Greentech, Fersa val 56 milions d'euros.

stats