Economia 30/05/2012

Guindos: "530 punts de la prima de risc són sostenibles en el temps? Evidentment que no a llarg termini"

"Bankia no és l'origen dels problemes financers espanyols", diu el ministre d'Economia

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha admès que la situació de la prima de risc espanyola, disparada aquest dimecres, és preocupant. Aquest matí ha tornat a marcar un rècord. "530 punts bàsics de la prima de risc són sostenibles en el temps? Evidentment que no a llarg termini", ha dit en una breu compareixença davant els periodistes al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, el titular d'Economia insisteix que la causa d'aquest càstig del mercat del deute és la situació de Grècia. "El factor fonamental sobre la prima de risc són els resultats de les eleccions a Grècia; estic convençut que de les eleccions en sortirà un govern estable", ha remarcat.

De Guindos ha negat insistentment que el Banc Central Europeu hagi rebutjat el pla del govern espanyol per rescatar Bankia, tal com publica el 'Financial Times'. Ho ha dit en la sessió de control al govern i després ho ha repetit davant la premsa. "El govern no ha presentat cap pla perquè no ho ha de fer", ha dit. "El mecanisme que estem seguint és l'habitual, es fan emissions a través del FROB i a mesura que es requereix es va injectant capital". "Bankia no és l'origen dels problemes financers espanyols", ha afegit.

El ministre també ha negat que hi hagi falta de transparència en l'actuació de l'executiu de Rajoy. "El govern l'únic que vol són llum i taquígrafs", ha dit en resposta a un periodista.

stats