ECONOMIA
Economia 09/06/2011

Un grup de 'hackers' aconsegueix entrar a la base de dades del banc Citigroup

Els responsables de l'entitat financera admeten que n'han resultat afectats l'1% dels seus clients. S'haurien filtrat els noms dels usuaris, els números de compte i les informacions de contacte, incloses les adreces de correu electrònic

Acn
2 min

BangaloreEl banc Citigroup ha confirmat que un grup de hackers ha aconseguit accedir a la xarxa informàtica de l'entitat i ha accedit a les dades de centenars de milers de targetes de crèdit de clients en l'últim d'un seguit de ciberatacs a companyies d'alt nivell. Citigroup ha explicat que a l'entorn de l'1% dels seus clients de targeta han resultat afectats per l'atac, que va ser descobert al maig, durant un control rutinari. Els hackers van aconseguir accedir als noms dels usuaris, als números de compte i a les informacions de contacte, incloses les adreces de correu electrònic, segons han reconegut els responsables de Citigroup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, els mateixos responsables han dit que altres informacions, com ara dates de naixement, números de la seguretat social, dates de caducitat de les targetes o codis de seguretat (CVV), no s'han vist compromeses. "Estem posant-nos en contacte amb els clients que han patit l'atac. Citigroup ha implementat procediments millorats per prevenir que esdeveniments d'aquest tipus tornin a passar", ha dit a Reuters Sean Kevelighan, membre de la companyia als Estats Units.



Onada de ciberatacs

D'aquesta manera, Citigroup s'afegeix a una llista creixent de companyies que han patit ciberatacs. Els hackers també han trencat la seguretat de la xarxa del subministrador d'armes i proveïdor de tecnologia de la informació Lockheed Martin. Per la seva banda, el gegant de l'electrònica Sony ha informat de diversos atacs informàtics, inclòs un en què els hackers han accedit a la informació personal dels 77 milions d'usuaris de la xarxa en línia de PlayStation i dels comptes Qriocity. Google també ha sigut víctima dels ciberatacs, que entre d'altres han actuat contra els comptes de Gmail. Des del govern dels Estats Units s'ha insinuat que l'atac es podria haver originat a la Xina.

stats