Economia 27/09/2011

El Govern promourà la creació d'un nou impost per a grans fortunes

La Generalitat assegura que es tractaria d'una mesura de caràcter temporal per gravar les rendes més altes amb un sistema que garanteixi l'equitat

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que el Govern es partidari i promourà la creació d'un nou impost per a les rendes més altes de caràcter temporal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció al Parlament en el debat de política general, Mas ha dit que la taxa per als més rics haurà de complir els principis d'equitat i progressivitat.

També ha avisat que s'haurà de vigilar perquè la seva aplicació no tingui "efectes no desitjats en la recuperació econòmica".

Mas va avançar fa unes setmanes que el Govern valorava aquesta possibilitat davant d'un auditori d'empresaris a la patronal Pimec.

El president ha reconegut que la capacitat normativa de Catalunya és "limitada", però que deixant de banda qui en sigui competent, el Govern donarà suport a que es creï aquesta taxa.

El president, que ha arrencat la intervenció abordant la crisi econòmica, ha defensat que calen esforços i que la política de racionalitzar la despesa en sanitat i educació és "necessària i obligada".

Mas ha assegurat que les retallades no posen en perill de l'estat del benestar i s'ha compromès a no apujar els impostos que ja va fer el govern anterior i només ha confirmat que només crearà "temporalment" un impost per les rendes altes.

stats