Economia 08/10/2011

Els inspectors internacionals critiquen Grècia per la seva falta de determinació en aplicar les retallades

L'informe dels inspectors és determinant per tal que Atenes eviti la fallida econòmica

Efe
1 min
Papandreu arriba al Parlament grec / REUTERS

BerlínEls inspectors internacionals que examinen l'aplicació de les mesures d'austeritat a Grècia han criticat la falta de determinació d'Atenes per executar aquestes retallades, segons ha avançat avui el diari alemany Welt am Sonntag.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Membres de la troika que integren el Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea i el Banc Central Europeu exposen obertament les seves crítiques en un article que es publica aquest diumenge. Els inspectors es troben actualment a Grècia i el 24 d'octubre publicaran el seu informe.

El responsable de la delegació de l'FMI, el danès Poul Mathias Thomsen, considera que Atenes ha d'implantar mesures molt més severes que les que ja ha aprovat.

"Està clar que el programa no avançarà si les autoritats no es decideixen pel camí d'unes reformes estructurals molt més estrictes del que hem vist fins ara", ha dit Thomsen.

Si l'informe dels inspectors és positiu, Grècia rebria l'últim tram del primer rescat, dotat amb 8.000 milions d'euros, que el govern grec necessita per afrontar els seus pagaments immediats i evitar la fallida.

stats