CRISI DEL DEUTE
Economia 10/02/2011

Els interessos del deute de Portugal tornen a disparar-se

Tot i els ajustos aprovats en el pressupost d'enguany, els inversors recelen de l'estat de les finances del país, que podria haver de ser rescatat

Redacció
1 min

BarcelonaEl deute sobirà portuguès torna a patir les conseqüències dels dubtes dels inversors respecte a les finances del país. Si bé a principis de setmana els interessos del bons portuguesos se situaven en el 7%, avui s'han disparat fins al 7,63%. Aquesta penalització dels interessos que ha de pagar el país per finançar-se podria activar la necessitat d'un rescat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern portuguès va aprovar importants retallades de la despesa per sanejar els seus comptes i calmar els mercats. L'executiu de José Sócrates s'ha compromès a reduir el dèficit públic del 7,3% actual al 4,6% aquest 2011. Durant el mes de gener, els ingressos de l'Estat via impostos van augmentar un 15,7%, segons va fer públic el mateix govern.

En tot cas, no sembla que aquestes mesures siguin suficients per calmar els dubtes dels inversors. El ministre de finances de Portugal, Fernando Teixeira, va reconèixer el passat octubre que si la penalització sobre el seu deute sobirà sobrepassava el 7%, el país corria el risc d'haver de demanar un rescat.

stats