ATUR
Economia 22/01/2011

Alemanya vol oferir feina qualificada a joves espanyols a l'atur

El trasllat de joves a treballar a Alemanya satisfaria la necessitat de personal qualificat que té el país i alleujaria l'elevat atur espanyol

Efe
1 min

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, estudia la possibilitat d'oferir llocs de treball qualificats a joves espanyols que estiguin a l'atur, segons recull la revista Der Spiegel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta cooperació l'executiu alemany vol resoldre parcialment el dèficit de professionals especialitzats i, alhora, contribuirà a pal·liar els elevats nivells d'atur a l'estat espanyol.

Fonts citades per la publicació asseguren que aquesta col·laboració bilateral en l'àmbit laboral s'abordarà a Madrid durant les properes consultes regulars hispana-alemanyes el 3 de febrer.

Berlín es planteja estendre aquesta proposta a d'altres països del sud i de l'est d'Europa, especialment les més afectades per la crisi del deute i l'atur.

Espanya i Portugal són bones opcions perquè el trasllat de joves qualificats per treballar a Alemanya requereix tràmits burocràtics "mínims".

Alemanya ha reiterar els darrers mesos que li calen milers de treballadors formats, especialment en el terreny de l'enginyeria i les telecomunicacions per tal de mantenir el seu creixement econòmic.

El 2010, l'economia del país va créixer un 3,6% i aquest any espera fer-ho un 2,3%. En paral·lel, l'atur s'ha de reduir fins a situar-se al voltant del 7%, segons les previsions oficials.

stats