Economia 23/12/2011

El 80% dels afectats de l'Aldea reben 700.000 euros el primer dia del desbloqueig

Els clients de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola amb menys de mil euros han començat a rebre avui els seus ingressos. La Caixa, l'entitat que canalitza el desbloqueig dels diners, ha rebut la visita del 80% dels afectats, que han tingut accés a 700.000 euros.

Ara
2 min
Cua d'afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea davant les oficines de la Caixa, aquest divendres al matí

BarcelonaEls afectats per la crisi de liquiditat de la cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) han començat a cobrar a partir d'aquest divendres el matí els seus diners retinguts. La intenció de La Caixa, l'entitat financera que canalitza el procés de desbloqueig dels diners, ha estat de mantenir oberta l'oficina de l'Aldea mentre hi hagués gent a dins per atendre tots els afectats. Fonts de La caixa van assenyalar que han entrat a la sucursal un 80% dels 793 afectats, que han rebut un total de 700.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts van destacar que La Caixa ha obert una llibreta a cada un d'ells sense cap cost en la que hi havia dipositada la quantitat desbloquejada. És a dir, els primers 1.000 euros del compte corrent i el 50% de la resta. Això vol dir que una persona que tenia retinguts, per exemple, 8.000 euros, ha pogut cobrar els primers 1.000 i la meitat dels 7.000 restants: 4.500 euros en total. Aquest pla de reflotament és fruit d'un acord que han signat la Generalitat de Catalunya, La Caixa i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Des d'aquest matí de divendres, els afectats pels problemes de liquiditat de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola han començat a retirar els seus diners. Segons han mostrat les càmeres d'Els matins de TV3, els veïns han format llargues cues per a realitzar els cobraments.

Tot i que els veïns comencen a recuperar els diners a partir d'aquest divendres, alguns afectats asseguren que fins que no tinguin els diners, no estaran del tot tranquils.

Els veïns de l'Aldea han d'anar a l'oficina de La Caixa de l'Aldea de la secció amb el certificat perquè se'ls doni una llibreta oberta al seu nom o bé els lliuraran un xec nominatiu.

Els comptes dels afectats es van desbloquejar parcialment aquest dilluns, d'acord amb el pla d'actuació dissenyat pel Govern, d'acord amb l'Ajuntament de l'Aldea, la Diputació, la Federació de Cooperatives i la pròpia cooperativa.

D'altra banda, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va demanar una gestió "més professionalitzada" i "més activitat productiva" pel correcte desenvolupament de la cooperativa.

El conseller ha assegurat que la situació està "reenfocada" i que actualment "s'està en el bon camí" i "ben encarrilat".

Montblanc salva la seva cooperativa vitivinícola

L’ajuntament de Montblanc ha acordat per unanimitat en un Ple extraordinari l’adquisició de l’edifici i els terrenys de la Cooperativa de Viticultors de Montblanc. Segons informa Ràdio Montblanc, l’ajuntament es compromet a adquirir els béns immobles de la cooperativa per una quantitat màxima de 800.000€, després que la cooperativa hagi arribat a una situació econòmica complicada que posava en dubte la seva subsistència.

stats