Economia 05/12/2011

L'alcalde de l'Aldea es reuneix avui amb Joana Ortega per demanar "una solució immediata"

Dani Andreu xifra en 6,2 milions d'euros els diners retinguts per la cooperativa. No s'atreveix a donar noms propis dels culpables de la fallida per "falta d'informació". Alerta de la "situació dramàtica" que viu el municipi

Ara
2 min
L'alcalde de l'Aldea, durant l'assemblea de divendres / ACN

BarcelonaL'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, es reuneix a la una del migdia d'aquest dilluns amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per buscar "una solució immediata" a la situació "dramàtica" que viu el municipi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Andreu ha xifrat en 6,2 milions d'euros el capital real retingut a la secció de crèdit de la cooperativa agrícola. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha matisat que no es tracta encara d'una xifra "absoluta ni documentada ni contrastada".

D'aquesta manera, concreta la xifra de més de sis milions que s'havia fet pública aquest diumenge, tot i que, tal com ha volgut emfatitzar l'alcalde, no és encara una quantitat definitiva.

L'alcalde del municipi no s'ha atrevit a assenyalar culpables i no ha volgut donar noms propis ni d'entitats financeres per "falta d'informació".

En aquesta línia, en una altra entrevista a El món a RAC1,El món a RAC1 Andreu ha afegit que una de les grans preocupacions és aquesta manca de concreció sobre "el perquè i el com" d'aquesta "realitat tràgica que tenim al davant".

"No podem llançar missatges ni catastròfics ni optimistes perquè necessitem informació adequada", ha sentenciat.

Andreu ha afegit que cal que "la mare o el pare ens donin una solució immediata", referint-se a la Generalitat. "El que li fa falta a la gent és desbloquejar els recursos bàsics", ha conclòs.

Ha explicat que tot i la situació, la gent del poble no ha deixat d'anar a comprar a la cooperativa, i ha informat que tant l'Ajuntament com Càritas i, fins i tot, ciutadans a títol personal estan repartint menjar per a les famílies que ho necessiten.

L'alcalde d'aquesta població del Baix Ebre va alertar aquest diumenge que el municipi podria entrar en "fallida absoluta" en pocs mesos.

La falta de liquiditat va obligar la cooperativa agrícola de l'Aldea –fundada el 1953– a presentar concurs de creditors de la secció de crèdit de l'entitat. La conseqüència immediata va ser que el procés bloquegés els comptes d'unes 3.000 persones, el divendres passat.

stats